Sporter en de podotherapeut

Veel sporters krijgen vroeg of laat te maken met blessures of (overbelastings)klachten aan de voeten of benen. Een blessure kan vele oorzaken hebben. Het is daarom van belang dat alle mogelijke invloeden op uw loop- en trainingspatroon worden onderzocht. De schoenen, de ondergrond en de hoeveelheid belasting zijn hierbij belangrijke onderdelen. Daarnaast is de manier waarop u loopt van groot belang. Hoe beweegt uw voet en wat gebeurt er met uw spieren en gewrichten tijdens het lopen? Onze (sport)podotherapeuten helpen u om weer blessurevrij te kunnen sporten.

Loopanalyse

Veel voorkomende sportblessures

Als sporter bent u op vele manieren vatbaar voor blessures. Hieronder hebben wij voor u een overzicht gemaakt van blessures die door onze podotherapeuten veel worden gezien.

Pijn aan de voorkant van de knie (Patellofemoraal pijnsyndroom)

Pijn aan de voorkant van uw knie, rondom uw knieschijf, wordt veelal veroorzaakt door het niet goed bewegen van de knieschijf in de groeve.

Lees meer over deze klacht in de klachtenwijzer.

Scheenbeenvliesontsteking (Shin splints)

Een stekende pijn in uw scheenbenen kan ontstaan door een verkeerde voetstand. Deze voetstand zorgt voor een onjuiste belasting van uw scheenbeen.

Lees meer over deze klacht in de klachtenwijzer.

Hielpijn (Fasciitis plantaris)

Pijn onder het hielbeen kan ontstaan door een ontsteking van de peesplaat onder uw voet. Deze ontsteking wordt vaak veroorzaakt door een verkeerde stand en belasting van de voeten.

Lees meer over deze klacht in de klachtenwijzer.

Pijn aan de buitenkant van de knie (Tractus iliotibialis frictiesyndroom)

Aandoening aan de buitenkant van uw knie worden vaak veroorzaakt door een verkeerde belasting op de knieën.

Lees meer over deze klacht in de klachtenwijzer.

Overbelasting van de achillespees (Achillestendinopathie)

Een stijve en pijnlijke achillespees ontstaat vaak geleidelijk en leidt tot veel irritatie bij het sporten. De demping en stand van de voeten spelen een belangrijke rol bij deze aandoening.

Lees meer over deze klacht in de klachtenwijzer.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: