Reumapatiënt

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, ook op jonge leeftijd. Ontstekingsreuma, wekedelenreuma en artrose zijn veel voorkomende aandoeningen. De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en kunnen beperkingen ontstaan in het dagelijks leven.

Welke voetproblemen kunnen optreden bij reuma?

Als gevolg van de reuma kan er een aantal voetproblemen optreden waarvan u last kunt krijgen. Denk hierbij aan pijnlijke, rode en gezwollen gewrichten en een stijf en vermoeid gevoel. Hieronder hebben wij een nog een aantal veel voorkomende klachten voor u uiteengezet.

Standsverandering van de voeten en tenen

Door de chronische ontstekingen in uw voetgewrichten kan de stand van uw voeten en tenen veranderen.

Knobbels op de tenen

Door de standsveranderingen van uw voeten en tenen kunnen er drukplekken op uw tenen ontstaan die voor pijnklachten zorgen.

Bloedvatontstekingen

Bloedvatontstekingen van de kleine of middelgrote bloedvaten. Deze ontstekingen treden meestal op in de huid of de nagelriemen en zijn te herkennen aan een roodblauwe of roodbruine verkleuring.

Gevoelsverlies (neuropathie)

Gevoelsverlies ontstaat doordat de bloedvaatjes naar de zenuwen toe ontstoken raken. Deze ontstekingen kunnen ervoor zorgen dat er uitvalsverschijnselen zoals krachtsverlies en gevoelsverlies optreden.

Wondjes

Wondjes op of onder de voeten als gevolg van een slechte doorbloeding of drukplekken.

Reumatoloog en podotherapeut werken samen

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: