Kinderen met voetproblemen

Klaagt uw kind met regelmaat over zijn of haar benen en voeten? Slijten de schoenen abnormaal of heeft u het gevoel dat uw kind vaker struikelt dan andere kinderen? De podotherapeut kan mogelijk een oplossing bieden. De ontwikkeling van de kindervoet is een proces dat soms extra hulp nodig heeft.

Voet gerelateerde klachten bij kinderen

Hieronder hebben wij voor u een overzicht gemaakt van voet gerelateerde klachten die onze podotherapeuten veel zien bij kinderen.

Klachten aan de voeten en benen als gevolg van een standsafwijking van de voeten

Denk hierbij aan platvoetenholvoetenX-benenO-benen of voeten met een aangeboren afwijking.

Pijnklachten aan de binnenzijde van de voet

Pijnklachten aan de binnenzijde van de voet zijn vaak de oorzaak van overbelasting van de scheenbeenspier of de ziekte van Kohler 1.

Hielpijn bij kinderen

Hielpijn bij kinderen is vaak de oorzaak van Morbus Sever.

Groeipijn in de benen

Groeipijn wordt veel gezien bij kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 14 jaar. Tijdens of na een groeispurt kan het voorkomen dat de spieren korter zijn dan de botten. Dit resulteert vaak tot tijdelijke spierverkorting hetgeen soms vervelende klachten geeft. Meestal gaat deze pijn vanzelf weer over.

Overbelastings- of vermoeidheidsklachten

Denk hierbij aan klachten die zijn ontstaan door een afwijkende voetstand of door overmatige belasting.

Afwijkend looppatroon

Denk hierbij aan tenenlopen, met de tenen naar binnen lopen (intoeing) of sterk met de tenen naar buiten gedraaid lopen. Kinderen kunnen een afwijkend looppatroon ontwikkelen wanneer er sprake is van een voetwrat.

Pijnklachten bij de knieschijf

Pijnklachten bij de knieschijf wijzen vaak op een patellofemoraal pijnsyndroom. Wanneer de pijn zich net onder de knie, op het scheenbeen bevindt, kan er sprake zijn van osgood schlatter.

Voorvoetklachten

Voorvoetklachten komen vaak door de ziekte van Kohler 2.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: