Podotherapie

Een podotherapeut is de specialist op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Voeten behoren tot de basis van het lichaam en dit maakt dat veel lichamelijke klachten te verklaren zijn vanuit de voeten. Denk bijvoorbeeld aan rug- of heupklachten, voortkomend uit een afwijkende voetstand. Onze podotherapeuten zoeken met behulp van de nieuwste technieken, zoals een 3D-scan van uw voeten, gericht naar de oorzaak van uw pijnklachten. Op basis van de vastgestelde oorzaak stelt de podotherapeut een behandelplan voor u op.

Wanneer ga ik naar de podotherapeut?

Hieronder vindt u een overzicht van veelvoorkomende klachten in de podotherapiepraktijk. Herkent u een van deze klachtenbeelden? Dan is het raadzaam om een podotherapeut te raadplegen. Pijn in uw voeten of benen is altijd een reden om een afspraak te maken bij de podotherapeut.

  • Afwijkende stand van de voeten
  • Afwijkende stand van de tenen
  • Eelt, likdoorns en voetwratten
  • Vermoeide voeten of benen
  • Rug-, knie- of heupklachten
  • Diabetespatiënt, reumapatiënt, sporter of kind met voetproblemen

In 2019 hebben onze praktijken het Praktijkkeurmerk ontvangen van de Stichting Podotherapie Nederland. Daar zijn we trots op!

Praktijkkeurmerk Podotherapie

Heb ik een verwijzing nodig?

Sinds september 2011 is een verwijzing van een (huis)arts niet meer nodig om een bezoek te brengen aan de podotherapeut. Alle podotherapeuten van Voetencentrum Wender zijn gecertificeerd voor Directe Toegankelijkheid Podotherapie (DTP). Dit houdt in dat u rechtstreeks, zonder verwijzing, terecht kunt bij een van onze podotherapeuten. Heeft u een verwijzing ontvangen van uw arts? Neem deze dan mee naar het eerste consult bij de podotherapeut.

Podotherapeut en patiënt in de praktijk

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Wij zijn aangesloten bij: