Podotherapeutische Zolen

Podotherapeutische zolen, ook wel steunzolen of inlegzolen genoemd, kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen. De zolen ondersteunen uw banden, spieren en gewrichten om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ook kunnen ze uw stand en looppatroon verbeteren. Podotherapeutische zolen worden specifiek voor uw voeten gemaakt. Hiervoor maken wij gebruik van zeer nauwkeurige 3D scantechniek.

Afhankelijk van uw behoeftes kunnen uw zolen aangepast worden. Voor sporters maakt de (sport)podotherapeut speciale sportzolen. Deze bestaan uit een ander materiaal, voor een betere demping en grip te tijdens uw sportactiviteiten.

Wanneer Steunzolen?

De podotherapeut kan een therapie met steunzolen in veel gevallen toepassen. Hieronder vindt u een aantal specifieke voorbeelden van klachten waarbij zooltherapie mogelijk wordt toegepast:

Wat zijn de kosten van Steunzolen?

De kosten van podotherapeutische steunzolen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaan daarom niet ten koste van uw eigen risico. De kosten bedragen €252,00, inclusief nacontrole. De dekking voor de therapie hangt af van uw aanvullende pakket.

Een afspraak maken met een van onze specialisten?

Bewaar- en gebruikstips voor podotherapeutische zolen

Maakt u al gebruik van onze podotherapeutische zolen? Dan geven wij u graag de volgende tips.

  • Haal de originele zool uit uw schoenen, voordat u de podotherapeutische zool erin plaatst;
  • Laat de zolen niet drogen in de buurt van een kachel of verwarming;
  • Bij sterk transpirerende voeten raden wij u aan de zolen ‘s nachts uit de schoenen te halen;
  • Gebruikt u sportzolen, dan raden wij aan deze na het sporten uit uw sportschoenen te halen;
  • Bouw het gebruik van sportzolen rustig op. Draag ze in het beginstadium bijvoorbeeld alleen tijdens (delen van) de training, tot u volledig gewend bent aan de zolen.
  • Gaat u nieuwe schoenen kopen? Neem de zolen mee, zodat u kunt voelen of ze goed passen;
  • Bent u samen met de podotherapeut tevreden over de zolen, dan kunt u (binnen zes weken) tegen een lager tarief een extra paar zolen bestellen. Zo hoeft u de zolen minder te wisselen tussen verschillende schoenen.

Wij zijn aangesloten bij: